Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Training geven? Dit is wat jij nodig hebt!

Als trainer hoeven wij jou niet te vertellen dat de juiste voorbereiding essentieel is. Niet alleen moet je met een meesterplan komen, maar ook moeten jij en jouw leerlingen precies weten waar ze aan toe zijn. Er is best veel waar je als trainer op moet letten, dat is ook niet iets dat voor jou als een verrassing zal komen. Om je een breed en overkoepelend beeld te geven van wat er nou allemaal komt kijken bij zo’n training, hebben we deze blog geschreven. Dus als je nog op zoek bent naar ideeën, adviezen of simpelweg voor de puntjes op de i, ben je hier aan het juiste adres!

Een schema

Allereerst is het van belang dat jij goed en lang over het schema hebt nagedacht dat jij tijdens een training gaat hanteren. Dit schema kun je helaas niet even in twee minuten in elkaar flansen, maar kost echt even wat tijd en energie. Als je bijvoorbeeld training gaat geven aan een groep zestienjarigen, moet je met compleet andere dingen rekening houden dan met een groep kinderen met een gemiddelde leeftijd van acht. De eerste groep is namelijk fysiek een stuk verder. Niet alleen wordt er harder gesport, maar ook spelen snelheid en techniek een belangrijke rol. Zoals net vermeld, is het dus van uiterst belang dat jouw schema hier perfect op aansluit. Probeer desnoods even een paar trainingen zonder schema zodat jij precies weet wat jouw leerlingen wel en niet aankunnen en waar ze wel of geen zin in hebben.

De juiste uitrusting

Het is ook van extreem belang dat jij volledig bent uitgerust. Hiermee bedoelen we niet alleen dat jij een mooi shirt en een eventueel leuk petje op moet hebben, maar ook gewoon dat jij de juiste attributen bij je hebt. Als jouw leerlingen bijvoorbeeld wat moeten slalommen of dribbelen, is het belangrijk dat je geschikte trainingshoedjes meeneemt. Als je jouw leerlingen wat op doel wil laten schieten, moeten ze uiteraard wel in het bezit zijn van een goede bal. Over dit alles moet jij ver van tevoren nadenken en het kost inderdaad, zoals net al even vermeld, best veel tijd en energie. Dat mag ook, want het is niet niks: zo’n hele training! 

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Genieten van een hottub op koude winter dagen

De perfecte zomerse Ibiza outfit

dakinspectie en gratis dakinspectie