Aeroxspecials
Image default
Sport

Fouten die beginnende personal trainers maken

Er zijn veel personal trainers die zonder diploma het beroep uitoefenen. In Nederland kan dit, want je kan je zelf gewoon inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zo maar beginnen. Wel blijkt in de praktijk dat deze mensen niet altijd de kennis en de vaardigheden hebben die een goede personal trainer heeft. Het is dus belangrijk om een bepaalde opleiding te volgen om een personal trainer of fitnessinstructeur te worden. Ook dan worden er nog wel is fouten gemaakt. Verder in deze blog bespreken we beginnersfouten van personal trainers, en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Te moeilijk maken

Als personal trainer heb je de kennis over voeding en over trainen. Sommige personal trainers willen deze kennis laten horen, en geven de klanten te veel informatie mee. Sommige mensen kunnen deze informatie opslaan, maar voor de meeste mensen is dit te veel. Als klanten te veel informatie verkrijgen, dan kan de focus op de belangrijke zaken vergeten worden. Als personal trainer moet je dus in je hoofd hebben dat een persoon kleine stappen moet maken. Met kleine stappen, geef je steeds wat informatie en ben je echt bezig met gedragsverandering.

Als personal trainer ben je meer dan alleen trainer

Mensen die net beginnen als personal trainer vergeten nog wel is dat je meer bent, dan alleen een coach voor sporten. Als personal trainer ben je ook een gastheer of gasvrouw, en je bent een vertrouwenspersoon. De communicatie met je klant is daarom belangrijk. Iemand wil zich prettig voelen, en niet alleen sporten. Dit betekent ook dat je als personal trainer moet motiveren, en niet alles moet aangeven wat fout gaat. Als personal trainer weet je natuurlijk veel meer dan je klant, maar dat hoef je niet steeds te laten weten.

Te weinig focus op voeding

Als personal trainer ga je samen met een klant bezig om bepaalde doelen te behalen. De grootste hoeveelheid van de klanten wil vet verliezen, en dan is de voeding ook erg belangrijk. Als mensen langskomen, dan komen ze om te sporten. De focus moet dan ook daar op zijn, maar het is belangrijk dat je laat weten dat voeding ook erg belangrijk is. Veel mensen vinden dat ze na het sporten een beloning verdienen, en eten of drinken dan iets wat er eigenlijk voor zorgt dat de moeite van het sportten minder effect heeft. Het is daarom een aanrader om als personal trainer een opleiding sport en voeding te volgen.

Fouten voorkomen

Als beginnend personal trainer zal je altijd wel fouten maken, dat hoort net als andere banen bij voor een beginner. Van die fouten ga je leren, en in de toekomst wordt je daar ook een betere personal trainer van. Wel kan je de kans op fouten verkleinen door bepaalde dingen te ondernemen. Zo is het ten eerste verstandig om een opleiding te volgen. Je kan zonder diploma personal trainer worden, maar met deze opleidingen zorg je ervoor dat je de kennis hebt, en ook krijg je vaardigheden die je helpen in de communicatie met klanten. Met een diploma zal het salaris van een personal trainer ook hoger zijn. Ook is het handig om te beginnen als personal trainer met mensen die je kent. Dus bijvoorbeeld een broer of zus, of misschien je ouders of een vriend. Deze mensen zijn minder kritisch, en daar kan je dus ook goed op oefenen.