Aeroxspecials
Image default
Financieel

Handelen in CFD’s

Een Contract For Difference word took wel een CFD genoemd en is een verhandelbaar effect waarmee je kunt profiteren van koersstijgingen en/of -dalingen van een onderliggende financieel product. Het is in feite een contract dat wordt vastgelegd tussen de kopende partij en de verkopende partij. Bij het kopen van een CFD wordt je niet in werkelijkheid eigenaar van het onderliggende financiële product, maar ben je eigenaar van het contract. Houd er dus bij het verhandelen in CFD’s rekening mee dat je bent verbonden aan meerdere regels die zijn vastgelegd door de schrijver van het contract. Als je meer wil weten dan raad ik je aan om hierover te lezen in het artikel CFD betekenis.

Waar kun je handelen in CFD’s?

Er zijn enorm veel brokers waar je CFD’s kunt verhandelen. Een van de bekendste CFD broker is eToro. Bij eToro heb je als voordeel dat je als daytrader geen commissie betaalt en dus kunt handelen zonder dat je rekening hoeft te houden met de extra kosten van commissies. Houd er rekening mee dat ondanks je geen commissie betaalt je wel andere kosten betaalt, zoals het verschil in de koop- en verkoopprijs van effecten. Heir zitten altijd een aantal centen verschil tussen wat ervoor zorgt dat de broker altijd iets winst overhoud onderaan de streep. Als je wilt handelen in CFD’s, dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen in het artikel eToro review.

eToro gebruiken om op te handelen

eToro is een broker waar je kunt handelen in CFD’s, wat erg geschikt is voor de daytraders. Als je liever een broker hebt waar je normale aandelen kunt kopen dan zou ik DEGIRO aanraden. DEGIRO is meer geschikt voor beleggers die een langere termijn horizon hebben om hun geld in vast te zetten. Als je niet helemaal weet welke broker beter is, dan kun je eens het blogartikel DEGIRO vs eToro lezen. Binnen dit artikel worden de volgende 5 punten met elkaar vergeleken over de verschillende brokers:

  • Welke broker heeft de lagere kosten? Hierbij wordt er gekeken naar transactiekosten, valutakosten en kosten om geld te storten
  • Welke broker is het meest betrouw? Hierbij wordt er gekeken naar aantal gebruikers, klantervaringen, erkende certificaten
  • Welke broker geeft de meeste zekerheid? Hierbij wordt er gekeken naar zwart-op-wit garantie op geld bij faillissement
  • Welke broker heeft het grootste aanbod in aandelen en/of opties?
  • Welke broker heeft de meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface om je voortgang in te bewaken?

Meer weten over beleggen? De auteurs van Beter beleggen hebben jarenlang ervaring en staan voor jou klaar om je te helpen naar een beter rendement!

http://beter-beleggen.nl/

Gerelateerde artikelen

5 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Een rente krediet zonder verplichte maandelijkse aflossing

Fimar Bewindvoering helpt u graag uit de financiële problemen