Aeroxspecials
Image default
Hobby en vrije tijd

Voor elke fotograaf een andere soort

Portret- en natuurfotografie zijn verreweg de meest bekende en populairste vormen van fotografie, echter zijn dit niet de enige soorten. De verschillende soorten fotografie kunnen op meerdere manieren worden ingedeeld en vaak overlappen deze elkaar. Bovendien heeft iedere soort zijn eigen tips en trucs. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Beroepsmatige fotografie

Echte vormen van beroepsmatige fotografie zijn onder andere persfotografie, modefotografie, reclame fotografie en school fotografie. Deze soorten worden doorgaans gebruikt voor magazines, websites en kranten en worden als hobby minder snel uitgevoerd.

Natuurfotografie

Zodra planten en dieren in hun natuurlijk omgeving worden gefotografeerd, is er sprake van natuurfotografie. Het onderwerp wordt vrij en spontaan op de foto gezet. Dierenfotografie en onderwaterfotografie zijn vormen die hier eenvoudig onder worden gerekend. Aangezien de meeste macro foto’s in de natuur worden gemaakt, is deze instelling niet voor niets afgebeeld met een tulpje.

Portretfotografie

Bij deze vorm laat de foto iets zien over de persoon die is gefotografeerd. Het beste in mensen wordt naar voren gehaald en getoond in het portret. Onder deze vorm wordt ook kinderfotografie, school fotografie, babyfotografie en glamourfotografie gerekend.

Hoewel bij mode- en naaktfotografie ook mensen worden gefotografeerd, worden deze vormen niet onder portretfotografie gerekend. De foto’s draaien dan namelijk niet om het model, maar om de kleding of het menselijk lichaam.

Sportfotografie

Hier is doorgaans veel snelheid in het spel. Er wordt daarom gewerkt met hoge sluitertijden en timing is cruciaal. Alhoewel er tal van verschillende sporten zijn, blijft de manier van werken toch bijna hetzelfde. Bevriezen van het juiste moment is waar het hier om draait.

https://www.schoolfoto.nl/