Aeroxspecials
Image default
Beauty en verzorging

Kies voor highlights bij donker haar

Kies voor highlights bij donker haar

Highlights zijn de perfecte oplossing voor wie wat kleur wilt toevoegen aan donkere lokken. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van kleuren, kun je altijd je kapper om advies vragen. Highlights geven je haar dimensie en diepte. Ze maken je haar dikker en volumineuzer. Bovendien nemen ze minder tijd in beslag dan het volledige kleuren van je haar zonder dat er veel schade veroorzaakt wordt. Ook zijn ze onderhoudsarm. Superlichte goudblonde highlights vormen een prachtig contrast met diep bruin haar en zorgen voor een prachtige haar transformatie. De beste tinten op zwart haar zijn meestal karamel en lichter bruin.

Highlights afhankelijk van huidskleur

De eerste stap om te ontdekken welke kleur highlights voor je werken, is het bepalen van je huidskleur. Highlights kun je af laten stemmen op je huidskleur. Er zijn verschillende kenmerken die helpen bepalen welke huidskleur je hebt, maar de belangrijkste en meest onderscheidende factor is of je huidskleur warm of koel is. Afhankelijk van je huidskleur kun je de kleur warmer of koeler maken om de meest flatterende tint voor jou te vinden. Ga niet vier tinten lichter dan je basiskleur, omdat het gemakkelijk in een dramatische stijl kan veranderen wat te veel contrast kan veroorzaken.

Highlights opnieuw laten zetten

Na een tijdje zul je merken dat je highlights gaan uitgroeien en de kleur zal vervagen. Gelukkig kun je ze gemakkelijk laten vernieuwen bij de kapper. Omdat het haar ongeveer anderhalve centimeter per maand groeit, zul je zien dat je highlights lager in je haar lijken te zitten. Daarom is het nodig om het hele proces bij je wortels en bij de rest van je haar opnieuw te doen. De kapper weet precies welke kleur er gebruikt moet worden zodat je niet twee verschillende kleuren highlights krijgt. Daarna zullen jouw lokken er weer stralend uitzien.

https://www.esmeesawyer.nl/kapper-den-haag/highlights