Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Voorkom burn-outs met werkdruk coaching!

Je kunt er tegenwoordig als werkgever en werknemer zijnde niet omheen: werkdruk. Bij werknemers kan een te hoge werkdruk tot stress en vermoeidheid leiden en op den duur loert ook de burn-out om de hoek. Voor werkgevers is het zeer belangrijk om de werkdruk van werknemers te verlagen. Dit is beter voor de werksfeer, maar ook voor de financiën. Een gestreste, vermoeide werknemer is minder productief en als hij een burn-out krijgt, zijn de verzuimkosten soms maar moeilijk te overzien. Al deze ellende kan voorkomen worden door een te hoge werkdruk tijdig aan te pakken met behulp van werkdruk coaching!

 

Wat houdt werkdruk coaching in?

 

Een werkdruk coach heeft een duidelijk doel voor ogen: de overwerkte werknemer helpen grip te krijgen op zijn taken. Het plan van aanpak is echter niet een vast gegeven. Ieder bedrijf, iedere functie en ieder individu kan weer om een andere benadering vragen. Een werkdruk coach zal dus eerst goed de situatie moeten analyseren alvorens hij overgaat tot actie. Open communicatie is hierbij uiterst belangrijk. Soms komen er in gesprekken met de werknemer privézaken aan bod. Stress op werk kan namelijk een extensie zijn van de stress die in het privéleven wordt ervaren. Ook de samenwerking met collega’s kan soms bijdragen tot stress. Het kan gaan om stroeve communicatie en het missen van deadlines, maar ook pesterijen op de werkvloer komen voor. Zodra de coach weet waar de pijnpunten zitten, kiest hij de juiste handvatten om de werknemer te helpen zijn werkdruk te managen. De werknemer zal opdrachten en oefeningen moeten uitvoeren om te leren grip te behouden op zijn werkzaamheden. Op deze manier wordt aan een langdurige oplossing gewerkt met werkdruk coaching.

 

Investeer en bespaar!

 

Investeren in een werkdruk coach kan onnodig lijken, maar de kosten van een goede werkdruk coach kunnen je later kosten op verzuim besparen. Voorkomen is beter dan genezen! Bovendien komt een goede werksfeer zonder te hoge werkdruk het hele bedrijf ten goede!