Aeroxspecials
Image default
Sport

Waarom staan sneakers onder veel outfits?

Je trekt ze aan naar je werk, een feestje of als je gewoon even snel ergens heen moet. Maar hoe komt het nu dat zoveel mensen sneakers vaak dragen onder hun dagelijkse outfit? 

Allereerst kan je een sneaker oneindig blijven combineren met je outfit.Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen van sneakers met daarbij veel kleursamenstellingen wat zorgt dat je makkelijk een outfit kunt aantrekken rondom de stijl van je sneaker. En dat wordt dan ook vaak gedaan, mensen stemmen hun outfit af met de sneaker die ze op dat moment willen dragen. Daarnaast zijn er sneakers voor iedere leeftijdsgroep. Zo dragen bijvoorbeeld kleine kinderen sneakers met klittenband, de jeugd draagt vaak sneakers met opvallende kenmerken, printjes en kleuren en bij ouderen zie je vaak wat nettere sneaker zoals een sneaker gemaakt van leer. De sneaker is vrijwel een van de weinige type schoenen die door alle leeftijdsgroepen gedragen wordt. En dit heeft grotendeels te maken met dat je op sneakers de hele dag kunt lopen. Bij hakken om of nette schoenen ben je vaak blij als je ze na een tijdje weer uit mag doen.

Veel mensen hebben toch misschien het idee dat de sneaker het imago heeft van een sportschoen. 

Dit kom voornamelijk om dat ze super comfortabel zitten en een goede ondersteuning geven aan je voeten. Dat wil natuurlijk niet gelijk zeggen dat je ze echt alleen kan dragen op het moment dat je gaat sporten. Want tegenwoordig draag je sneakers voor bijna elke gelegenheid die plaatsvindt. 

Ga je naar werk draag je vaak een wat nettere sneaker die past bij bijvoorbeeld een wat zakelijkere outfit. Op een feestje of festival wordt er vaker gekozen voor een meer trendy of stoere sneaker die past bij je outfit voor een feestelijke gelegenheid. En ga je er een dagje op uit kies je wat eerder voor sneakers die fijn lopen en comfortabel om je voeten zitten. 

Ook spelen de weersomstandigheden een rol in wat voor sneaker je om de voeten aantrekt. 

Bij kou of regen wordt er vaak gekozen voor een sneaker die wat dikker is van stof en vaak een wat donkerder van kleur is en past een winterse stijl. Bij warmer weer doe je graag een wat luchtigere sneaker aan met wat lichtere kleuren omdat dat past bij een wat zomerse outfit. 

Kortom geven sneakers eindeloze mogelijkheden om goed voor de dag te komen voor bijna elke gelegenheid. Veel mensen maken er kunst of een trend van om de outfit aan te passen aan de sneaker die zij willen dragen. En zoals vele zeggen.. ‘Een schoen maakt of breekt je outfit’