Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Zo gebruik jij de juiste fender!

Je kan geen water opvaren zonder de juiste fenders te hebben. Fenders zijn als het ware stootkussens, en fungeren dan ook als bescherming voor de boot, tegen bijvoorbeeld een andere boot, of de wal. Fenders zijn essentieel wanneer jij krassen of andere beschadigingen op je boot wilt voorkomen. Maar, hoe gebruik je een fender eigenlijk op de juiste wijze? Dat lees je in deze blog. 

Hoe gebruik je een fender?

Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat vaarders hun fenders verkeerd opblazen. Het is makkelijk te controleren of jouw fender correct is opgeblazen, of dat het bij jou ook verkeerd gaat. Deze controle voer je uit door de fender of stootwil in te drukken met je vinger. Als je de fender en stootwillen een klein beetje kan indrukken, is het goed. De juiste druk voor een fender is 0.2 bar. Aangezien fenders staan in weer en wind, heeft de lucht in de fender flink de ruimte nodig om uit te zetten, of om te krimpen. Met name bij grote fenders is het indrukwekkend wat zonneschijn met de druk in een fender kan doen. Wanneer de fender correct wordt opgeblazen heeft deze dus ook de ruimte om zich te vervormen, waardoor het beter zijn werk kan doen. 

Welke soorten fenders zijn er?

Er zijn verschillende soorten fenders, want voor verschillende situaties zijn ook verschillende fenders nodig. Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor een fender in cilindervorm, maar welke fender er voor jouw boot geschikt is hangt af van de vorm en lengte van de boot. De fender moet bijvoorbeeld dikker zijn als er bij jouw boot sprake is van een brede stootrand. Zo voorkom je beschadiging. Een andere soort fender is de bolfender. Deze worden gebruikt voor tijdens het afmeren, en voorkomen op dit moment schade. Dit stootkussen is juist rond en kegelvormig. Een bolfender is aan de bolfender te bevestigen door middel van een fenderlijn.

Boottotaal

Denk jij dat jouw boot een nieuwe fender goed kan gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal. Hier vind je een ruim assortiment in fenders, naast vele andere producten die van pas komen op jouw boot.

 

https://www.aeroxspecials.nl/