Aeroxspecials
Image default
Banen en opleidingen

Het voordeel van werken in de techniek: bekijk de machinebouwers vacatures

Mechatronica is een tak van techniek die meerdere disciplines samenvoegt – zoals mechanische, elektronische, computer- en robottechniek – om complexe apparaten en systemen te bouwen. 

Hoewel dit vakgebied oorspronkelijk in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ontwikkeld, is het de afgelopen 20 jaar steeds belangrijker geworden, aangezien robotica steeds vaker in een groter aantal sectoren wordt toegepast. Andere technologische ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van machine learning, kunstmatige intelligentie en het internet der dingen (IoT) hebben ook geleid tot groei op dit gebied. Lees hier alles over werken in de techniek. Vergeet niet de machinebouwers vacatures te bekijken. 

Machinebouw

Terwijl veel mensen die verdienen zo’n graad gaan op een carrière als een mechatronica ingenieur na te streven, dat is niet de enige beschikbare carrière pad. De vaardigheden die je leert door een mechatronica diploma te behalen, kunnen je voorbereiden op een carrière in veel verschillende technische functies.

Hieronder verkennen we de functietitels die het vaakst worden bekleed door personen die een mechatronica diploma behalen, en helpen we de verschillende opties te schetsen die beschikbaar zijn voor degenen die een undergraduate-diploma op dit gebied nastreven.

Mechatronica-carrières

De onderstaande lijst bevat de meest voorkomende functietitels voor mechatronica. 

Houd in gedachten: Hoewel deze lijst het gemiddelde salaris voor elke functietitel belicht, is het vermeldenswaard dat het salaris door veel factoren kan worden beïnvloed. De industrie waarin je werkt, de grootte van de werkgever, het ervaringsniveau, en waar in het land je werkt kan allemaal invloed hebben op de compensatie.

1. Mechatronica engineer

Gemiddeld salaris: €72.323 per jaar

Mechatronica ingenieurs gebruiken hun kennis van mechanische, elektrische, robotica, en andere vormen van engineering om verschillende slimme technologieën te ontwikkelen en te onderhouden in een reeks van industrieën. De specifieke taken waar een mechatronica-ingenieur verantwoordelijk voor zal zijn, zullen natuurlijk variëren afhankelijk van het bedrijf dat hen in dienst heeft. Meestal gaat het echter om het identificeren van mogelijkheden om mechatronische technologieën in een organisatie in te zetten, het ontwerpen en testen van mechatronische apparaten en systemen, en het oplossen van problemen met en het onderhoud van deze systemen. Dit is een veel voorkomende functietitel voor degenen die een mechatronica diploma behalen. 

2. Robotica ingenieur

Gemiddeld salaris: €83.481 per jaar

Op een dagelijkse basis, kan een robotica ingenieur het uitvoeren van een verscheidenheid aan taken met betrekking tot robotica, afhankelijk van de organisatie die hen in dienst heeft. Meestal zijn deze taken draaien rond het ontwerpen, bouwen en testen van robotsystemen, maar kan ook het onderhoud en het onderhoud, evenals onderzoek en ontwikkeling om het systeem meer kosteneffectief. Hoewel sommige van de robotsystemen waar robotica-ingenieurs aan werken consumentgericht zullen zijn, worden deze systemen meestal op industriële wijze gebruikt.

3. Automatisering ingenieur

Gemiddeld Salaris: €76,209 per jaar

Automatisering ingenieurs werken te implementeren en geautomatiseerde workflows te onderhouden binnen hun organisatie. Deze professionals werken aan automatisering kansen te identificeren binnen hun werkplek, en vervolgens ontwerpen, implementeren, en onderhouden van de technologieën die nodig zijn voor automatisering. Zij zijn vaak werkzaam in de automobiel-, lucht- en ruimtevaart- en productie-industrie. Automatisering Ingenieurs houden zich vaak bezig met output, efficiency en veiligheid, vooral in omgevingen waar menselijk personeel direct in aanraking komt met geautomatiseerde technologieën. Bekijk de vacatures.

http://synsel.nl