Aeroxspecials
Image default
Marketing

Wat is SEO en waarom hangt jouw succes er vanaf?

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk voor het succes van elk online bedrijf. Elke webmaster zou moeten begrijpen wat SEO is, hoe het werkt en welk verkeerspotentieel het kan genereren voor alle soorten websites.

SEO

Wat is SEO? SEO staat voor Zoekmachine Optimalisatie. Het is een set van regels voor het optimaliseren van een website, zodat deze hoger kan scoren in de organische resultaten van zoekmachines. Het is het proces dat gevolgd moet worden om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verhogen en meer verkeer te krijgen.

SEO heeft twee hoofddoelen. De eerste is om te helpen begrijpen waar gebruikers online naar zoeken, zodat je content van hoge kwaliteit kunt creëren om aan hun intentie te voldoen. Het tweede is om je te helpen een website te maken die zoekmachines kunnen vinden, indexeren en de inhoud ervan kunnen begrijpen.

Daarnaast is het volgen van goede SEO-praktijken een geweldige manier om de kwaliteit van een website te verhogen door deze gebruiksvriendelijker, sneller en gemakkelijker te navigeren te maken.

De belangrijkste SEO taken hebben te maken met:

  • Identificeren waar gebruikers naar zoeken dat gerelateerd is aan uw producten en diensten

  • Het creëren van inhoud waar gebruikers blij van worden

  • Het geven van de juiste signalen aan zoekmachine crawlers en algoritmes door middel van verschillende SEO technieken

SEO kan worden beschouwd als een compleet raamwerk, aangezien het hele proces een aantal regels (of richtlijnen), een aantal fasen, en een set van controles heeft.

Het belang van SEO voor jouw bedrijf

In de huidige concurrerende markt is SEO marketing belangrijker dan ooit. Zoekmachines bedienen miljoenen gebruikers per dag op zoek naar antwoorden op hun vragen of naar oplossingen voor hun problemen.

Als je een website, blog of online winkel hebt, kan SEO helpen om gratis gericht verkeer van zoekmachines te krijgen.

SEO is belangrijk omdat:

  • De meerderheid van de gebruikers van zoekmachines is meer geneigd om te klikken op een van de top 5 suggesties in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPS). Om hiervan te profiteren en bezoekers naar je website of klanten naar een online winkel te krijgen, moet de website in een van de topposities verschijnen.

  • SEO gaat niet alleen over zoekmachines, maar goede SEO praktijken verbeteren de gebruikerservaring en de bruikbaarheid van een website.

  • Gebruikers vertrouwen zoekmachines en het hebben van een aanwezigheid in de topposities voor de zoekwoorden die de gebruiker zoekt, verhoogt het vertrouwen van de website.

  • SEO is goed voor de sociale promotie van een website. Mensen die een website vinden door te zoeken op Google of Bing zullen deze eerder promoten op Facebook, Twitter, of andere social media kanalen. Lees hier meer over zoekmachine optimalisatie.

 

http://ralfvanveen.com