Aeroxspecials
Image default
Sport

Van wisselbeker kopen tot persoonlijke medailles bestellen

Wanneer je een sportevenement organiseert kan het aanschaffen van de sportbekers of medailles wat verwarring opleveren. Het is niet dagelijks dat je dergelijke producten bestelt en er zijn zoveel keuzemogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig krijg je in dit artikel maar informatie over de mogelijkheden bij sportprijzen en hoe je een goed keuze maakt met betrekking tot de soort prijs en de leverancier.

Een kampioensschaal of wisselbeker kopen voor terugkerende evenementen

Wanneer je een sportevenement organiseert dat jaarlijks of in ieder geval periodiek terugkeert, is het de moeite om een kampioensschaal of wisselbeker te kopen. Dit soort prijzen zijn namelijk een stuk luxer dan veel andere sportprijzen en geven je toernooi of wedstrijd net even wat meer prestige. Bij een terugkerend toernooi is het bovendien leuk voor de deelnemende atleten om ieder jaar de kans te hebben om dezelfde prijs te winnen. Of natuurlijk om deze te behouden wanneer de trofee eenmaal veroverd is!

Medailles bestellen als prijs of bewijs van deelname

Een andere soort prijs die vaak wordt uitgereikt is de medaille. Bij prestigieuze toernooien zoals de Olympische spelen worden grote, dure medailles uitgereikt maar het feit wil dat deze sportprijzen tot de goedkopere opties behoren. Een medaille heeft minder materiaal nodig en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Veel organisatoren bestellen medailles dan ook niet uitsluitend als prijs maar ook als bewijs van deelname. Een beetje hetzelfde als het kruisje bij de Avondvierdaagse.

Sportbekers voor individuele sporten

Tot slot zijn sportbekers al eeuwenlang populaire prijzen. Ooit begonnen als daadwerkelijke beker waar de winnaar zijn overwinningsdronk uit nam, zijn ter tegenwoordig talloze sportbekers voor evenzoveel sporten. Ze worden vaak uitgereikt bij individuele sporten als Judo, hoewel ze bij teamsporten vaak een prominente plek in de prijzenkast krijgen.

Hopelijk kun je met deze informatie de volgende keer dat je sportprijzen gaat bestellen een goede keuze maken.