Aeroxspecials
Image default
Onderwijs

5 verschillende muzikale hiphopworkshops

Hiphop: een culturele stroming

Je denkt bij hiphop misschien meteen aan één specifiek muziekgenre, maar eigenlijk is hiphop een culturele stroming die super veel bekende kunstvormen voortgebracht heeft. De meeste van die kunstvormen zijn heel erg populair onder de leerlingen van nu. Niet alle hiphopkunst heeft te maken met muziek. Denk bijvoorbeeld maar aan graffiti of spoken word. Maar in veel hiphopkunstvormen zit wél muziek. Bij Kleinkunstig bieden wij dan ook verschillende hiphopworkshops aan waar een heleboel muziek in zit. We noemen er vijf.

1. Rap

In onze workshop rap leren de leerlingen van een professionele rapper hoe ze hun eigen rap moeten schrijven. En dat is nog best wel een uitdaging! Ritme, muziek, woorden, emotie: in rap komt alles samen. Het eindresultaat performen ze natuurlijk op het podium. Want wie een rap kan schrijven, durft ook de planken op.

2. Breakdance

Wie heeft de vetste moves? Als er één soort dans het internet overgegaan is, dan is het wel breakdance. En dat is ook niet zo gek, want breakdance bestaat natuurlijk uit allemaal super indrukwekkende bewegingen! Een aantal daarvan kunnen de leerlingen prima leren tijdens een workshop. Dus: voetjes van de vloer en … imponeren!

3. Gospel

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ook gospelzang is onderdeel van de hiphopcultuur. Tijdens deze workshop laten we leerlingen ervaren dat iedereen kan zingen en dat er echt geen enkele reden is om bang te zijn om je stem te laten horen. Gospel kenmerkt zich door meerstemmige zangpartijen, vol van emotie. En dat is dan ook precies wat de leerlingen gaan oefenen.

4. Streetdance

Samen pasjes instuderen en werken aan een flitsende choreografie. Dat gaan de leerlingen doen tijdens een workshop streetdance. Afhankelijk van het niveau van de groep is de choreografie meer of minder ingewikkeld. Want dansen moet natuurlijk voor iedereen leuk zijn! En dat is het alleen als je lekker mee kunt dansen.

5. DJ-techniek

Moeten we dit nog toelichten? Mixen, scratchen, effecten toevoegen: als écht DJ’s nemen de leerlingen plaats achter een professionele draaitafel.

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Cursus zakelijk Engels voor uw branche

Waarom je Python moet leren programmeren

De reden waarom bedrijven omvallen