Aeroxspecials
Image default
Zorg

Beste orthopedische steunzolen, volgens podologen

Een superstijlvol paar schoenen kan je alleen maar zo lang van het gebrek aan comfort afleiden. Orthopedische steunzolen kunnen een game-cahnger zijn. Als je last hebt van voetpijn of schoenen hebt met heel weinig ondersteuning, kunnen orthesen inlegzolen gemakkelijk in je favoriete schoenen worden geschoven om extra demping, ondersteuning van de voetboog en een betere pasvorm te bieden.

 

Op maat gemaakte orthepdische steunzolen

Op maat ontworpen steunzolen zijn prijzig en bieden niet altijd een betere verlichting – dus waarom zou u het extra geld uitgeven? We hebben de beste kant-en-klare stijlen gevonden die ervoor zorgen dat je voeten de hele dag comfortabel blijven.

We overlegden met Dr. Josefien, een podotherapeut, over welke stijlen ze op basis van specifieke omstandigheden aanbeveelt. Ze hielp ook bij het beantwoorden van uw meest dringende vragen:

 

Wat zijn de meest comfortabele orthesen steunzolen?

“Verschillende mensen, voeten, schoenen en activiteiten vereisen verschillende materialen”, merkt Dr. Sutera op. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Omdat er niet één type is voor alle inlegzolen, moet u rekening houden met de vorm van uw voeten, medische geschiedenis en eindgebruik voordat u koopt, omdat deze factoren kunnen bepalen welk materiaal het beste is.

Hier zijn de winkeltips om het meest comfortabele paar voor je voeten te vinden:

  • Zoek voor hoge bogen naar een zachtere binnenzool gemaakt van schuim of gels.
  • Koop voor bunions 3/4 inlegzolen om voorvoet meer ruimte te geven.
  • Overweeg voor platte voeten een meer gestructureerde binnenzool gemaakt van neopreen of EVA.
  • Zoek voor plantaire fasciitis en hielspoor naar een binnenzool met een holle hiel en steunzool.
  • Voor metatarsalgie is een binnenzool over de volledige lengte met veel geldemping in de voorvoet het beste.

 

Verwijdert u steunzolen wanneer u orthesen gebruikt?

Ja! Dr. Josefien beveelt aan “de binnenzool uit de schoen te halen” omdat je nooit “de nieuwe binnenzool over de schoen wilt die al in de schoen zit”. Door de inlegzolen op elkaar te plaatsen kunnen de schoenen ziek worden- passend, ongemakkelijk en mogelijk zelfs pijnlijker dan voorheen.

 

Waarom op maat gemaakte steunzolen?

Orthopedische inlegzolen, zorgen voor meer ondersteuning in minder comfortabele schoenen. Op maat ontworpen orthesen inlegzolen geven u een echt perfecte pasvorm, maar ze kunnen prijzig zijn. Om die reden raden veel podologen aan om eerst inlegzolen te proberen. “Een apparaat zonder recept wordt soms gebruikt als een proef voorafgaand aan het gebruik van een voorgeschreven binnenzool, vergelijkbaar met het gebruik van lezers voordat een bril op sterkte wordt verkregen”.

Gelukkig zijn de nieuwste standaard inlegzolen beschikbaar in verschillende lengtes en stijlen, dus het is gemakkelijker dan ooit om de perfecte voor je voeten te vinden. “Het voordeel van kant-en-klare inlegzolen is dat ze de mogelijkheid bieden om een ​​schoen te nemen die niet helemaal past en deze meer op maat te maken”.

Gerelateerde artikelen

Trainingen tegen agressie

Eenvoudig en veilig je dossier bijhouden met de epd software van edevop online

Fysiotherapie Almelo helpt je van je klachten af en kan je een goede tijd bieden