Aeroxspecials
Image default
Zorg

Vcare beeldzorg voor zorg op afstand !

Snel kunnen schakelen tijdens Covid-19 situatie

De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat telefoonverkeer naar zorginstanties enorm is toegenomen. Deze situatie en deze tijden vragen om snelle en slimme oplossingen om de druk te verlagen op het zorgpersoneel. Ziekenhuizen, verpleging, verzorgtehuizen en huisartsen hebben er allemaal mee te maken. Vcare heeft gelukkig de juiste oplossingen in huis om zorgspecialisten te ondersteunen in het communicatieproces. Zo bieden wij een handige applicatie genaamd Vcare Video Connect: beeldzorg voor zorg op afstand!

Met beeldzorg de digitale weg op voor zorg op afstand

Vcare video connect is een perfecte oplossing voor situaties zoals een epidemie. Deze applicatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om super veilig en gemakkelijk een videoverbinding te maken met de patiënt. Het mooiste is dat de patiënt hoeft hiervoor niets te doen! Ideaal want dit maakt fysiek contact overbodig. Iets wat je juist wilt voorkomen tijdens een grote epidemie. Het is tevens inzetbaar voor niet-Vcare klanten in heel Nederland.

Video connect ook ideaal te gebruiken als e-consulten

Het NZA ( Nederlandse Zorgautoriteit ) heeft aangekondigd dat het eerste consult ook digitaal mag zijn. Dit is geweldig goed nieuws, want zo hoeven patiënten die minder mobiel zijn niet meer naar het ziekenhuis te komen. En tijdens een epidemie is dat natuurlijk ook ideaal, want zo vermijd je zoveel mogelijk fysiek contact. De vergoeding voor de zorgverlener is hetzelfde, dus daarin veranderd er niets.

De voordelen van beeldzorg via Vcare

  • Door handig mee te kijken met de patiënt kan de zorgverlener beter inschatten wat de urgentie is van de klacht. Hierdoor werk je efficienter en effectiever;
  • Zorg op afstand verlaagt de druk in de praktijk. Minder urgentie zorg kan op afstand behandeld worden, zodat de urgente gevallen wél op locatie behandeld kunnen worden. Tevens verlaagt dit het risico op verspreiding van virussen en bacteriën;
  • Vcare video connect is super simpel op te zetten, zodat iedereen het kan gebruiken. Er is geen inlog vereist of installatie van een software of app. Enige wat nodig is, is een smartphone met een camera!
  • Uiteraard gebeurd alles veilig en conform de wetten en regels van de privacy. Beelden worden niet opgeslagen en alles verloopt via een veilige verbinding;
  • Tot slot is video connect beschikbaar voor alle organisaties. Ook degene die NIET klant zijn bij Vcare.

Advies: aanvullende maatregelen om virus verspreiding te voorkomen

Vcare denkt graag mee in aanvullende oplossingen om druk op de zorg te verlichten én mogelijke verspreiding van gevaarlijke virussen te voorkomen. Daarom kunnen wij het volgende op korte termijn regelen voor onze klanten.

Aangepaste meldberichten: Bij calamiteiten zullen veel patienten bellen uit voorzorg. Dat gebeurd bijvoorbeeld tijdens de Covid-19 virus uitbraak. Om deze mensen te voorzien van de juiste informatie kan gekozen worden voor automatische berichten in het keuzemenu. Zodoende hoeven deze mensen die langer te wachten dan nodig en kan er telefonisch ondersteuning geboden worden voor de acute gevallen.

Thuiswerkplekken: Indien om welke reden dan ook je normale werkplek afgesloten is door een maatregel, dan kan thuiswerken natuurlijk ook een prima optie zijn. Vcare kan helpen om een thuiswerk in te richten waarbij telefoon gesprekken ook nog steeds door kunnen gaan op de uitwijklocatie.

Vcare is marktleider op het gebied van communicatieoplossingen voor huisartsenposten. Wil je meer weten of advies van één van onze specialisten? Neem contact op met Vcare. Wij zijn bereikbaar via 088 – 4 800 900.

https://www.vcareconnect.nl/