Aeroxspecials
Image default
Zorg

Trainingen tegen agressie

Als er één ding is dat er wel op deze wereld is, maar dat eigenlijk uitgeroeid zou moeten worden, dan is het wel agressie. Agressie zorgt er voor dat mensen elkaar pijn doen, het zorgt gewoon voor veel leed in de wereld. Hoewel je dit niet allemaal kan stoppen of tegen houden, kunnen we met zijn allen wel proberen de agressie die er nu in deze wereld is te verminderen of zelfs te stoppen. Zeker als je zelf in het dagelijks leven agressie tegen komt, dan weet je hoe vervelend dat kan zijn.

 

Stel je nou voor dat jij veel agressie op de werkvloer ervaart, dat komt vooral veel voor bij zorginstellingen. En dat zijn nou juist de plekken waar mensen heen gaan om goed verzorgd te worden, het is nou juist de plek waar mensen met een groot hart voor de ander werken. Daarom is het al helemaal vervelend dat er zo veel agressie in de zorg voorkomt. Soms kan de patient er niets aan doen, bijvoorbeeld bij agressie bij dementie. Je hebt geen invloed op hoe je zelf dementeert, en agressief worden is wat er gebeurt bij sommige mensen. Hoe kan je hier als verzorger of verpleger nou zo goed mogelijk mee om gaan?

 

Omgaan met agressie leer je tijdens de trainingen van Zelfsterk. In onze workshops leren we zorgmedewerkers hoe ze het beste om kunnen gaan met mentale en fysieke agressie. Onze trainingen hebben een vast patroon, waarin een aantal stappen worden doorlopen. Onze agressie cursus begint altijd met een inventarisatie waarin we bespreken waar jouw team behoefte aan heeft.  Wanneer we besproken hebben wat jij graag wil en wat de mogelijkheden daar voor zijn, gaan we door naar de uitvoeringen. Wij geven trainingen in-house of op een andere locatie en ook voor online leren zijn wij beschikbaar. Na afloop evalueren we altijd en daarna komt de implementatie.

https://www.zelfsterk.nl/