Aeroxspecials
Image default
Zorg

TENA incontinentiemateriaal is uw lifesaver

Het zal u maar overkomen: incontinentie. Het is een aandoening waar niemand blij van wordt, maar welke helaas wel vaker voorkomt. Maar liefst één op de zes mannen heeft last van stelselmatig urineverlies. Bij vrouwen ligt dit zelfs hoger: één op de drie hebben er last van. Of het nu om tijdelijke of langdurige klachten van urineverlies gaat, u wilt natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing vinden. In overleg met uw dokter kunt u kijken welke opties er voor u mogelijk zijn om van de aandoening af te komen. In de tussentijd kan TENA incontinentiemateriaal uw lifesaver zijn.
 

Wat is incontinentie?

Bij incontinentie kunnen er meerdere dingen misgaan. De eerste mogelijke boosdoener is de blaas. Dit is in feite een grote spier dat zich samentrekt als u naar het toilet gaat. Als de blaas zich ongewenst samentrekt, kan het zo zijn dat u urine verliest. De tweede boosdoener zijn de bekkenbodemspieren. Deze ontspannen zich juist als u naar het toilet gaat. Verminderde kracht kan wederom tot urineverlies leiden. Incontinentie heeft dus te maken met spieren die zich niet gedragen zoals ze horen. Het goede nieuws hierbij is dat spieren in veel gevallen getraind kunnen worden. Net zoals u misschien naar de sportschool gaat om uw spierballen of billen te trainen, zo kunt u de bekkenbodemspieren ook trainen. En gewoon vanaf thuis!

 

Verschillende soorten incontinentie

Er bestaat niet zoiets als ‘simpel’ incontinent zijn. Omdat er een breed scala aan medische oorzaken is voor ongewenst urineverlies, uit zich dat in verschillende soorten van incontinentie. Zo is er bijvoorbeeld het zogenaamde ‘stressincontinentie’, waarbij u urine verliest bij inspanning. Hoesten, niezen of zelfs lachen kan urineverlies veroorzaken. Een ander voorbeeld is ‘aandrangincontinentie’. Deze soort heeft te maken met de aandrang tot plassen. De medische oorzaken hierbij zijn bijvoorbeeld problemen met de prostaat of een urineweginfectie. Afhankelijk van de soort incontinentie waar u mee te maken heeft, is er passend incontinentiemateriaal van TENA dat u kan helpen zonder zorgen de dag door te komen. Incontinentiemateriaal van TENA voorkomt nare geurtjes en en zorgt voor het behouden van een droog en fris gevoel.

 

Wie kunnen er last van krijgen?

In tegendeel tot wat vaak gedacht wordt, worden niet alleen ouderen incontinent. Ook relatief jonge mensen kunnen deze aandoening krijgen. Zelfs bij kinderen vanaf vijf jaar komt het regelmatig voor dat er tijdelijke klachten van incontinentie zijn. En niet alleen ouderen en kinderen, ook mannen krijgen mogelijk in hun leven te maken met urineverlies. Bij mannen heeft incontinentie in veel gevallen problemen met de prostaat als medische oorzaak. Last but not least is de vrouw; helaas komt het bij vrouwen het vaakst voor. Er zijn ook medische oorzaken voor incontinentie die enkel bij vrouwen voorkomen.

 

Uitgelicht: incontinentie door zwangerschap

Eén van die medische oorzaken die als ‘typisch’ vrouwelijk bestempeld kunnen worden is de zwangerschap. Een bekend fenomeen onder zwangere vrouwen is bijvoorbeeld wanneer de baby ‘op de blaas zit’. Het geeft wel aan dat het lichaam aan veel verandering onderhevig is en dat daar de blaas en bekkenbodemspieren een tik van krijgen. Ook is de bevalling geen kleinigheid. De bekken lopen soms een trauma op waardoor de bekkenbodemspieren tijdelijk minder kracht hebben. Het gevolg is dan tijdelijke incontinentie.
 

Vind de juiste TENA producten

Het is vervelend als u last heeft van urineverlies. Gelukkig is het assortiment van TENA erg groot. U vindt er niet alleen de standaard inlegkruisjes en incontinentieverbanden maar ook speciaal ontwikkelde incontinentiematerialen, bijvoorbeeld voor zwaardere incontinentie. Om de juiste TENA producten te vinden is het belangrijk om te bedenken waar u het precies voor nodig heeft. Bij incontinentie is het bijvoorbeeld van belang om na te gaan hoe groot uw urineverlies is. Als het om een paar druppels gaat, dan kunt u met een geruster hart bijvoorbeeld TENA Discreet Mini Magic kiezen en mannen voor de TENA Men inleggers. De absorptie van het materiaal hoeft dan niet zo hoog te zijn als bij ergere klachten. Voor iedereen is er in het assortiment een product te vinden dat bij de klachten en wensen past. Wilt u hier meer over weten ga dan naar Hulpmiddelonline.nl en vul bijvoorbeeld eens anoniem de gratis keuzehulp in waarmee u aan de hand van een paar korte vragen te zien krijgt welke TENA incontinentiemateriaal het beste bij uw situatie past. 

 

Gerelateerde artikelen

Beste orthopedische steunzolen, volgens podologen

Trainingen tegen agressie

Vcare beeldzorg voor zorg op afstand !