Aeroxspecials
Image default
Financieel

Een persoonlijke lening voor een financiële start

Een persoonlijke lening kun je afsluiten voor veel verschillende doeleinden. Een belangrijke reden om geld te lenen is als je voor jezelf wilt beginnen. Dat is vaak een grote stap en er breekt vooral in het begin vaak een onzekere tijd aan. Je weet soms niet zeker of het gaat lukken om als zelfstandige voldoende inkomsten te hebben en of je bedrijf levensvatbaar is. Vaak zijn geldleningen nodig om te kunnen starten, maar wees altijd voorzichtig met het aangaan van financiële verplichtingen voor je bedrijf in oprichting.

Een lening afsluiten als je voor jezelf begint

Als je gaat starten als ondernemer wil je misschien geld lenen om te kunnen starten. Je hebt misschien voorraden, grondstoffen nodig of inventaris. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan een computer of de inrichting van een kantoorruimte. Daarnaast wil je misschien een auto van de zaak. Deze kun je vaak het meest gunstig aanschaffen door gebruik te maken van zakelijke lease. Het voordeel daarvan is dat een zakelijk leasecontract niet bij je persoonlijke schulden wordt geteld. Het heeft dus bijvoorbeeld geen invloed op de aanvraag van een hypotheek als je een huis wilt kopen.

Grote investeringen doen met een zakelijke lening

Als je grote investeringen moet doen voor je bedrijf dan ontkom je er vaak niet aan om hiervoor geld te lenen. Denk bijvoorbeeld aan dure machines als je in een technisch beroep aan de slag gaat. Of aan de inrichting als je een kapsalon of sportschool wilt beginnen. Hiervoor kun je in sommige gevallen een lening afsluiten. Vaak is hiervoor een businessplan nodig. Aan de hand daarvan beoordeelt de kredietverstrekker of je bedrijf levensvatbaar is. Als je al een tijdje ondernemer bent en aan de hand van jaarcijfers kunt aantonen dat je winst maakt, kun je vaak gemakkelijker geld lenen.

Zorg voor een verantwoorde lening

Ook al gaat het om een bedrijf, als je zzp’er bent ben je ook persoonlijk aansprakelijk voor je zakelijke schulden. Met andere woorden: Als je met je bedrijf schulden maakt dan kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld je huis moet verkopen om aan je betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Het i dan ook zeker aan te raden om voor je bedrijf een goed businessplan te maken en goed af te wegen of het financieel verantwoord is om een onderneming te starten. Een kredietverstrekker zal ook altijd een zorgvuldige afweging maken voordat aan jou als ondernemer geld wordt geleend.

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/

Gerelateerde artikelen

Waarom inzicht in Business Performance analytics cruciaal is

Zelf boekhouding doen

Tips om te sparen voor een huis