Aeroxspecials
Image default
Banen en opleidingen

EHBO cursus

Waarom het volgen van een EHBO cursus belangrijk is op de werkvloer
Een EHBO cursus is niet voor iedere werknemer verplicht, maar toch komt u op de werkvloer soms in situaties terecht waar het letterlijk een kwestie van leven of dood is. De kans is gelukkig meestal niet heel erg groot, maar u kunt maar beter goed voorbereid zijn. En stelt uzelf nu eens eerlijk de vraag: de veiligheid van uzelf en uw collega’s zou toch een prioriteit moeten zijn? Het volgen van een EHBO cursus is daarom zeker geen overbodige luxe.

Wat krijgt u geleerd op een EHBO cursus?

In de cursus Eerste Hulp leert u hoe u op een veilige wijze handelingen moet verrichten bij een ongeval, met behulp van de aanwezige middelen. In de minuten voor de afwachting van professionele hulp kan in veel gevallen door uzelf namelijk al het een en ander gedaan worden om de slachtoffers te hulp te schieten. In gevallen dat iemand bijvoorbeeld plots een hartstilstand krijgt, in shock raakt of last heeft van ademhalingsstoornissen, is directe hulp van cruciaal belang. Maar ook als iemand een ernstige en bloedige wond heeft en professionele hulp nog niet is gearriveerd, weet u dankzij een EHBO cursus wat u kunt doen om het bloeden te stelpen. Na het succesvol volgen van een EHBO cursus krijgt u een certificaat van het Oranje Kruis aangereikt en dit is twee jaar geldig.

Aangezien u (als het goed is) niet vaak beroep hoeft te doen op de opgedane kennis in zo’n cursus, kan de kennis na verloop van tijd een beetje weggezakt zijn. Om uw kennis goed up-to-date te houden, kunt u een EHBO herhalingscursus volgen, zodat u altijd paraat kunt staan wanneer dit nodig is! Bekijk het aanbod EHBO cursussen op arehbo.nl.