Aeroxspecials
Image default
Beauty en verzorging

Wat is sapvasten?

Er zij op gewezen dat de hier beschreven ontgifting verschilt van de praktijk die bij de behandeling van drugsmisbruik wordt toegepast. Ontgifting in die context is “het proces van het toestaan van het lichaam om zich te ontdoen van een drug terwijl het beheren van de symptomen van terugtrekking,” volgens het National Institute on Drug Abuse. Dit soort gecontroleerde ontgifting kan mogelijk levensbedreigende complicaties voorkomen die zich kunnen voordoen als de patiënt onbehandeld blijft.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

De waarheid over toxines
Een toxine is een vergif dat via biologische processen wordt geproduceerd. De nicotine die in tabaksbladeren wordt aangetroffen is een toxine, net als het metabolische afval dat door cellen in het menselijk lichaam wordt geproduceerd. Maar als mensen het over “giftige stoffen” hebben, verwijzen ze waarschijnlijk ook naar door de mens gemaakte chemicaliën.

Je lichaam kan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte giftige stoffen verzamelen wanneer je voedsel en water binnenkrijgt en wanneer je ademt. Luchtverontreinigende stoffen zoals ozon en stikstofdioxide zijn in verband gebracht met een reeks gezondheidsproblemen bij mensen – van ontstekingen van de luchtwegen tot kanker, volgens het Environmental Protection Agency. Verontreinigende stoffen in water zijn onder andere arseen, een bekend carcinogeen, en kwik, dat volgens de U.S. Geological Survey (USGS) in verband wordt gebracht met aandoeningen van het zenuwstelsel. Zelfs organische groenten en fruit zijn volgens de Royal Society of Chemistry niet veilig voor giftige stoffen zoals E. coli en salmonella, die acute ziekten kunnen veroorzaken.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Het drinken van een sap of het ondergaan van een interne reiniging zal uw lichaam echter niet helpen om sneller en effectiever van deze gifstoffen af te komen, aldus Dr. Michael Gershon, een professor in de pathologie en celbiologie aan de Columbia University in New York. Het lichaam is goed uitgerust om zich helemaal alleen te ontdoen van giftige stoffen, vertelde Gershon aan Live Science.

De lever is de belangrijkste verdediging van het lichaam tegen giftige stoffen.
De lever is de belangrijkste verdediging van het lichaam tegen toxines. (Beeld krediet: Nerthuz Shutterstock)
Ingebouwd ontgiftingssysteem
Het belangrijkste orgaan dat helpt bij het ontgiftingsproces is de lever. Alles wat je inademt of inslikt dat wordt afgebroken en geabsorbeerd in de bloedbaan gaat door de lever, die het grootste interne orgaan is. Het lichaam is afhankelijk van de lever om veel belangrijke eiwitten en voedingsstoffen te reguleren, te synthetiseren, op te slaan en af te scheiden en ook om giftige of onnodige stoffen te zuiveren, te transformeren en te zuiveren, te zuiveren, te zuiveren en te zuiveren, aldus het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Efficiëntie in de Gezondheidszorg.

Veel ontgiftingsproducten beweren dat ze de lever “reinigen”, maar bij gezonde personen is de lever geen plaats waar giftige stoffen worden opgeslagen. In plaats daarvan zet de lever potentieel schadelijke chemicaliën om in wateroplosbare chemicaliën die kunnen worden gezwet of uitgescheiden uit het lichaam.

De lever doet typisch een “uitstekend werk” van het ontgiften van uw lichaam, zei Gershon. Er zijn echter een paar uitzonderingen op deze regel. De mensen met bepaalde levervoorwaarden – zoals virale hepatitis (Hep A, B of C) of alcohol – de veroorzaakte leverziekte – kan geen gezonde lever hebben, en de giftige substanties kunnen zich soms in hun organismen accumuleren. Bepaalde stoffen die in hoge doses giftig kunnen zijn, zoals vitamine A, ijzer en koper, kunnen zich ook ophopen in de lever of andere organen als gevolg van een ziekte. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat detox diëten of leverreinigingen helpen bij de behandeling van leverziekten.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Sommige voorstanders van leverreiniging stellen dat zogenaamde leverreinigers de lever beter helpen functioneren om giftige stoffen te verwijderen. Er zijn geen overtuigende studies om dergelijke beweringen te ondersteunen, hoewel sommige studies ondersteunen het idee dat bepaalde voedingsmiddelen en kruidensupplementen de levergezondheid kunnen bevorderen. Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover] [Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover] [Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover].

Ontmoet de dikke darm
Naast reinigingen en speciale diëten voor de lever, bevorderen sommige voorstanders van ontgiftigingstherapieën ook zogenaamde darmreinigingen. Maar deze therapieën – waaronder klysma’s en kolonies, evenals laxeermiddelen en kruidenremedies – zijn volgens de Mayo-kliniek niet medisch nuttig. In 2011 hebben onderzoekers van de Georgetown University een uitgebreid overzicht van de medische literatuur uitgevoerd en hebben ze geen enkele wetenschappelijke ondersteuning gevonden voor de praktijk van het ontgiften van de dikke darm. Volgens Gershon kan een darmreiniging meer kwaad dan goed doen.

“De dikke darm herbergt veel van de microben die ons thuis noemen. Zij zijn onze vrienden en houden ons veilig. Wanneer we onze microben van streek maken – zoals bij antibiotica – kunnen slechte bacteriën, zoals Clostridium difficile [de bacteriën achter infectieuze diarree], zich verplaatsen en ziekten veroorzaken,” zei Gershon.

De meest voorkomende bijwerkingen van darmreiniging zijn misselijkheid, braken, diarree en buikpijn, volgens de Mayo Clinic. Afhankelijk van de reinigingsoplossing en de hoeveelheid water die wordt gebruikt, kunnen patiënten een dramatisch verlies aan elektrolyten ervaren. Case rapporten documenteren ernstige medische aandoeningen, zoals nier- en leverfalen, luchtembolie, rectale perforaties, bloedinfecties en overlijden door dysenterie.

https://www.sap.je/sapvasten/