Aeroxspecials
Image default
Huishoudelijk

Creatief met glazen ruimtes omgaan met raamfolie

Veel panden worden tegenwoordig gebouwd met grote ramen, glazen deuren en zelfs skylights in het dak om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Heel goed natuurlijk want daglicht is van groot belang voor onze fysieke en mentale gezondheid. Maar het betekent ook dat het bewaren van privacy lastiger wordt. En bovendien kan teveel zonlicht ook schadelijk zijn voor je inboedel en het moeilijker maken om de temperatuur in huis te regelen. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren flinke ontwikkelingen en innovaties doorgevoerd die tot een grote verscheidenheid aan raamfolies hebben geleid.

Verduisteringsfolie voor opslagruimtes zoals zolders en garages

In veel gevallen is het prettig om veel zonlicht in huis te hebben maar wanneer het om opslagruimtes gaat kan teveel licht ook schadelijk zijn. opgeslagen meubels kunnen verkleuren of kromtrekken door de warmte. Bovendien trekt het wellicht ook blikken van ongenode gasten. Met verduisteringsfolie blok je het grootste deel van het zonlicht en vrijwel alle uv-straling. Het wordt minder warm binnen en het blijft goed donker zodat je spullen veilig en buiten het zicht blijven opgeslagen.

Meer natuurlijk licht zonder in te leveren op privacy

Als het even kan wil je natuurlijk zoveel mogelijk daglicht in je woning of bedrijfspand. In veel gevallen betekent dit dat je een keuze moet maken tussen privacy of daglicht. Gordijnen of lamellen moet je open schuiven en dan kan iedereen zo naar binnen kijken. Met privacy folie hoef je niet te kiezen. Het is ondoorzichtig maar laat wel het daglicht door zodat het van binnen goed verlicht blijft. Wil je zelf wel naar buiten kunnen kijken? Kies dan voor one way vision folie. Dankzij de perforaties in het folie kun je van binnen wel naar buiten kijken maar andersom niet van buiten naar binnen.

Een huiselijk sfeer creëren

Raamfolie heeft niet alleen praktische eigenschappen, er zijn ook mooie textielfolies op de markt die je in verschillende kleuren kunt kopen. De textuur en kleurencombinaties maken het uitstekend als raamdecoraties en helpen om je interieur samen te binden. Kies je voor Squid raamfolie dan kies je ook nog eens voor een raamfolie die erg makkelijk netjes aan te brengen is.