Aeroxspecials
Image default
Entertainment

Het Crafty Pony zadel, zodat jij met je paardenknuffel kan oefenen.

Het Crafty Pony zadel, zodat jij met je paardenknuffel kan oefenen.

 

Het Crafty Pony zadel is een miniatuur replica van het echte werk. Het is een zwart kunstlederen zadel. En het heeft alle onderdelen dat een echt zadel ook heeft, inclusief stijgbeugels, stijgbeugelriemen, zadelsingel, zitvlak, zadelgesp en zweetvlak. Een sjabrak is inbegrepen om het nog realistischer te maken met het opzadelen.

 

Kinderen kunnen alle onderdelen van het zadel leren, deze worden aan het begin verteld en aan het eind nog eens herhaald. Ook leren ze hoe je stijgbeugels moet opsteken, hoe je het knuffelpaard op en af zadelt. Het gebruiken van gespen en het opsteken van stijgbeugels helpt kinderen om behendigheid, zelfvertrouwen en kennis over paarden te ontwikkelen.

 

In de Youtube video hieronder kun je zien hoe je een Crafty Pony paardenknuffel op- en afzadelt.

 

Het Crafty Pony knuffelpaarden zadel bestaat uit:

  • Stijgbeugels
  • Stijgbeugelriemen
  • Zadelsingel
  • Zitvlak
  • Zadelgesp
  • Zweetvlak

 

Hoe maak je het zadel van je knuffelpaard schoon?

Er zijn veel verzorgingsproducten voor de uitrusting en accessoires van je knuffelpaard, het is nooit verkeerd om advies te vragen over welke producten goed voor je zouden zijn om te gebruiken. Om je zadel schoon te maken haal je deze eerst uit elkaar, je verwijdert de singel en stijgbeugelriemen en schuif de stijgbeugels van de stijgbeugelriemen af. Doe dan de stijgbeugels in een kleinere kom met wat warm water om dit te laten weken, als je een stoffen singel hebt doe je deze ook in de kom. Maak een spons of doek vochtig en wrijf over alle delen en stijgbeugelriemen om het vuil eraf te krijgen. Als het water vuil wordt, verwissel dit dan met schoon water. Als je een lederen zadel hebt is het raadzaam om met een vochtige doek er wat zadelzeep in te wrijven of een eigen conditioneringsmiddel te gebruiken, zo houdt je het leer soepel en zacht.  Zorg ervoor dat alle onderdelen goed droog en schoon zijn als je deze weer in elkaar zet.

 

Hoe zet je het Crafty Pony paardenknuffel zadel weer in elkaar?

Eerst leg je een stijgbeugelriem met de gesp naar beneden. Dan steek je het uiteinde van de stijgbeugelriem door de stijgbeugel, steek het uiteinde van de stijgbeugelriem door de stijgbeugelhaak. Maak dan de gesp vast en trek de achterkant van de stijgbeugelriem naar beneden om de gesp zo ver mogelijk op te tillen tot onder de zadelrok, herhaal dit met de andere stijgbeugel en steek ze beide op. Je kunt het losse uiteinde van de stijgbeugelriem door de stijgbeugel steken. Bevestig de singel aan de singelstoten aan de rechterkant van het zadel, plaats de singel vervolgens over de zadelzitting.

 

Wil jij nou ook dit mooie en werkende miniatuur replica voor je paardenknuffel? ->> zadel Crafty Pony

https://craftyponies.nl/