Aeroxspecials
Image default
Horeca

Hoogtijd voor de hospitality industrie

Volgens het onderzoek van een wereldwijde hospitality consultant, M/S HVS International, blijft de hospitality industrie in India ook in de toekomst groeien. Volgens het onderzoek heeft Bangalore met 82% de hoogste kamerbezetting genoten en de hoogste gemiddelde huurprijs (ARR) van Rs. 12.100. De bezettingsgraad en de ARR waren ten opzichte van andere steden zoals Kolkata gekoppeld aan respectievelijk 77% en Rs. 4500 Chennai 79% en Rs.5850 en Delhi 78% en Rs.9750.

Hoewel traditioneel van april tot augustus wordt beschouwd als een laagseizoen voor de hotelindustrie in India, zijn er toch bepaalde bestemmingen zoals Kerala en Goa, die het hele jaar door, met uitzondering van wekelijkse schommelingen, drukbezochte bestemmingen zijn. Maar volgens de verklaring van Mr. Jagmohan Mishra, VP (Operations) Bharat Hotels is er welvaart op de hotelmarkt van de grote steden te zien. Een positief punt voor Goa is dat vergaderingen, conferenties, tentoonstellingen en trouwbeurzen blijven toenemen en dat komt voornamelijk door het aangename zeeklimaat, terwijl de toeristische bestemmingen in het binnenland zoals Agra en Jaipur in het laaghoogseizoen, d.w.z. van april tot augustus, worden geconfronteerd met een daling van 25% tot 45% in hun bezetting en de ARR.

De afgelopen paar jaar is India uitgegroeid tot één van de populairste winkelbestemmingen. Enkele jaren geleden had een aannemer die een of twee winkelcentra van ongeveer 1 – 2 lakh sq.ft. ontwikkelde nooit gedacht dat hij een onroerend goed magnaat zou worden. Maar nu is er veel veranderd en India wordt een van ’s werelds populairste en meest aantrekkelijke winkelbestemmingen onder 30 opkomende wereldmarkten, zoals twee jaar lang in de jaarlijkse Global Retail Development Index (GRDI) werd gepubliceerd.

 

 

https://www.kajola.net/