Tips bij de aanschaf van een horeca fornuis

Als je gaat investeren in een horeca fornuis dan doe je een investering die jaren meegaat en direct effect heeft op de functionaliteit van je keuken. Op professioneel keukengebied is bijna alles mogelijk en de prijzen lopen ver uit een. We helpen je graag om te ontdekken wat voor jou de beste keuze is. Daarom hebben we een aantal zaken die belangrijk zijn bij de keuze van een fornuis voor je op een rijtje gezet. Zo maak jij een keuze waar je jarenlang plezier van hebt, je keukenpersoneel je dankbaar voor is en je gasten van genieten.

 

Begin met een wensen- en een prioriteitenlijst

Begin met dromen over je ideale horeca fornuis waarbij de sky the limit is en stel vervolgens prioriteiten en wat je echt minimaal nodig hebt om met je fornuis optimaal te presteren. Zo kun je flexibel met je budget spelen. Valt een product mee in prijs, dan heb je nog ruimte voor een product op je wensenlijstje. Is je budget beperkt dan weet je in ieder geval je prioriteiten en kun je daar op focussen en producten op je wensenlijstje uitstellen voor een later moment.

 

Bepaal de functionaliteit van je ideale horeca fornuis

Bedenk goed waar je de apparatuur voor gaat gebruiken en hoe intensief. Daarnaast is de ruimte die je beschikbaar hebt bepalend voor de mogelijkheden. Denk na over de producten die je gaat bereiden en wat ze nodig hebben voor de juiste bereiding. Wil je werken met gas of liever met inductie. Hoe duidelijker je hebt wat je nodig hebt om het juiste horeca fornuis aan te schaffen, hoe gerichter je ook om advies kunt vragen en je niet laat verleiden om allerlei producten of functies aan te schaffen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Daar heb je niks aan en die staan alleen maar in de weg.

 

Verdiep je in de prijs-kwaliteit verhouding 

De prijzen van een horeca fornuis lopen ver uiteen. Bepaal voor jezelf welk budget je beschikbaar hebt en verdiep je in de prijs-kwaliteit verhouding van de verschillende leveranciers. Dat kan je een hoop kosten besparen die je op een andere manier kunt investeren. Vaak zijn huismerken een prima alternatief voor een duur A-merk.

 

Ga voor zo min mogelijk onderhoud bij de keuze van je horeca fornuis

In de keuken is snelheid, hygiëne en efficiency heel belangrijk. Zorg ervoor dat de apparatuur die je aanschaft gebruiksvriendelijk is, eenvoudig te reinigen is en zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Zo kunnen je medewerkers zich focussen op wat er belangrijk is: gasten verwennen. Onderhoud je apparaten zelf goed door ze elke dag goed schoon te maken en informeer naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract. Vaak kun je bij aankoop over een mooi contract onderhandelen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je fornuis in topconditie blijft en jouw nieuwe horeca fornuis langer mee gaat. En je voorkomt problemen op langere termijn of een apparaat dat ineens uitvalt, net als je het hard nodig hebt. Ben je inmiddels nieuwsgierig naar de mogelijkheden geworden? Klik dan hier voor een compleet overzicht van de verschillende keukenapparaten.

Tags:

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren

Verhoog Uw Schoonmaakefficiëntie met de Juiste Uitrusting

In de dynamische wereld van facilitaire diensten is het essentieel om over de juiste uitrusting te beschikken. Een aluminium housekeeping ...

Genieten met het gezin: uit eten met kinderen in Nootdorp

Ben je altijd op zoek naar een plek waar je gezellig uit eten kunt met kinderen in Nootdorp? Howdy’s Pannenkoek ...

Welke schoonmaakapparatuur heeft jouw restaurant nodig?

Wil jij binnenkort een nieuwe horecazaak openen? Dan kun je natuurlijk nu al beginnen met de voorbereiding, zodat je straks ...

Messen slijpen op wetstenen tijdens de corona pandemie!

Waarom een Whetstone?  Niemand houdt ervan om geld te verspillen! En als je ooit botte scharen, messen of scheermessen hebt ...

Sapbar huren op kantoor

Als de mussen dood van de daken vallen is iedereen wel toe aan een beetje verfrissing. Een verse sapbar naar ...

Pannenkoekenrestaurant in de regio van de Veluwe

Wanneer u in de omgeving van de Veluwe een wandeling of fietstocht maakt, vormt Eethuisje de Heuveltjes als pannenkoekenrestaurant nabij ...

Barista op locatie

Het zwarte goud.. Zoals koffie ook wel wordt genoemd, is vrijwel overal te verkrijgen. Dit komt omdat koffie tegenwoordig zo ...

Hoogtijd voor de hospitality industrie

Volgens het onderzoek van een wereldwijde hospitality consultant, M/S HVS International, blijft de hospitality industrie in India ook in de ...