Aeroxspecials
Image default
Telefonie

Zo overkom je je telefoonverslaving

Een gezellig avondje uit met vrienden valt je tegenwoordig misschien wat tegen. Iedereen staat namelijk in contact met social media, waardoor ‘live’ een gesprek voeren erg lastig wordt. Terwijl je je misschien ergert aan je vrienden die binnen drie seconden allemaal naar een schermpje gaan staren, besef je dat je ze niets kunt verwijten. Zelf gaat je hand namelijk ook al naar je zak om je smartphone erbij te halen. Tegenwoordig lijken veel mensen niet meer zonder smartphone te kunnen. Erger jij je aan je eigen afhankelijkheid van dat kleine apparaatje? Misschien wordt het dan tijd om af te kicken. Wij helpen je graag met deze goede tips!

Verwijder social media

Dit is de eerste en meest rigoureuze stap. Probeer bijvoorbeeld eens een maand te overleven zonder Instagram en Facebook. Waarschijnlijk pak je je telefoon er veel minder snel bij gedurende de dag. Ook het verwijderen van Gmail kan een verschil maken en biedt meer rust in je hoofd. Je hoeft immers niet altijd bereikbaar te zijn. Is deze stap je iets te groot? Kies er dan voor je push berichten uit te schakelen.

Maak telefoongebruik moeilijker voor jezelf

Pak je om de twee minuten je telefoon erbij om het laatste wealth nieuws te checken? Probeer dan eens een toegangscode in te stellen. Hoe langer de code, hoe meer moeite je moet doen om toegang te krijgen tot je apparaat. Combineer dit met een flipcase om het effect compleet te maken. Telefoonhoesjes bestellen is een kleine moeite, maar het resultaat is van lange duur.

Breng familie en vrienden op de hoogte

Misschien heb je het gevoel dat je altijd bereikbaar moet zijn, omdat men dat van jou verwacht. Deze druk kun je verminderen, wanneer jij je vrienden en familie op de hoogte brengt. Laat ze weten dat je niet altijd bereikbaar bent op WhatsApp en dat ze je beter kunnen bellen, indien ze je direct nodig hebben.

https://www.casimoda.nl/