Aeroxspecials
Image default
Tuin en buitenleven

Tuindeuren en stapelblokken voor meer Privacy in je tuin!

Het is algemeen bekend. Tuindeuren zorgen voor privacy in je tuin en daarnaast zorgt een tuinscherm voor beschutting tegen de wind. Door het plaatsen van een tuinscherm maak je je eigen tuin dus een stuk aangenamer wanneer je in de zomer of zelfs in de winter buiten zit. Waar moet je rekening mee houden tijdens de aankoop en het plaatsen van een tuinscherm? Je leest het in dit blogartikel. Bij betondingen.nl kun je ook terecht voor je stapelblokken online of betonpoeren.

Verschillende soorten schuttingpalen

Wanneer je een tuinscherm plaatst dien je deze altijd te plaatsen tussen schuttingpalen. Er zijn verschillende soorten schuttingpalen verkrijgbaar en meestal zijn deze palen te kiezen naar eigen smaak van de eigenaar van de tuin. Een veel gekozen optie zijn betonnen schuttingpalen. Deze betonnen schuttingpalen hebben een uitsparing waarin het mogelijk is om een betonnen paneel te plaatsen. Door dit betonnen paneel te plaatsen komt het tuinscherm los van de grond te staan en gaat deze uiteindelijk langer mee. Wil je liever geen gebruik maken van betonnen palen? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van hardhouten of geïmpregneerde palen te gebruiken. Hardhouten palen kunnen rechtstreeks in de grond geplaatst worden terwijl geïmpregneerde palen in een ijzeren paalpunthouder worden geplaatst.

Kies je voor een horizontaal of een verticaal tuinscherm?

Wanneer je besluit om een tuinscherm aan te passen kan je kiezen uit zowel horizontale als verticale tuinschermen. Horizontale tuinschermen hebben als voordeel dat je er verschillende dingen aan kunt hangen, zoals bijvoorbeeld een plantenbak. Een nadeel van een horizontaal tuinscherm is dat kinderen hier weer wat makkelijker op kunnen klimmen en dit dus misschien gevaarlijker is wanneer je kleine kinderen hebt. Verticale tuinschermen zijn natuurlijk ook geschikt en het komt meestal op persoonlijke voorkeur uit voor wat voor soort tuinscherm je kiest.