Aeroxspecials
Image default
Tuin en buitenleven

Betonpoeren; de fundering voor de doe-het-zelver

Als jij weinig verstand hebt van bouwen en bouwwerken, dan zal je waarschijnlijk niet weten wat een betonpoer is. Toch kunnen deze je veel problemen uit de weg helpen, vooral als je zelf van plan bent wat te gaan bouwen. Kant en klare betonpoeren zijn namelijk funderingselementen die je onder elk bouwwerk kunt plaatsen om deze veiliger te maken. Deze zal automatisch langer meegaan en geen problemen ondervinden van de zachte en natte bodems van Nederland. Als jij van plan bent wat te gaan bouwen of aanleggen in je tuin, dan kun je niet zonder betonpoeren.

Wat zijn betonpoeren precies?

Betonpoeren zijn dus eigenlijk kant en klare funderingselementen. Ze zijn vierkant, rechthoekig of hebben een piramidevorm en bestaan uit een massief blok beton. Aan de bovenkant bevindt zich een gat of een bevestiging. Hier kun je eventueel palen aan vastzetten of houten planken. Betonpoeren plaats je op evenredige afstand van elkaar onder je bouwwerk of onder palen die de grond in gaan. Dat betekent dat je niet meer zelf de fundering hoeft te graven. De vorm die je nodig hebt, de afmetingen en de bevestigingsmethode zijn allemaal afhankelijk van het soort bouwwerk dat je wilt gaan bouwen en van het type grond dat je hebt. Daarom is het verstandig om altijd aan een specialist te vragen welke betonpoer voor jouw project het beste is. Over het algemeen geldt hoe zwaarder hoe groter.

De toepassingen

Betonpoeren worden toegepast in alle projecten in de bouw. Enorme bouwwerken worden hierdoor ondersteund. Bij jou thuis zal het er echter wat kleinschaliger aan toe gaan en kun je betonpoeren bijvoorbeeld gebruiken als je bouwwerken gaat plaatsen zoals tuinhuisjes, veranda’s en carports. Ook als versteviging van je hekwerk of van je speeltoestel is een betonpoer zeker aan te raden. Met deze kant en klare elementen verleng je de levensduur van je bouwwerk en ben je zeker dat iedereen binnen altijd veilig is.

Gerelateerde artikelen

Waarom je vandaag nog een vijvernet moet aanschaffen

Schutting Brabant

Wat is er belangrijk bij het plaatsen van een bijenhotel in je tuin?