Aeroxspecials
Image default
Tuin en buitenleven

Werken in de Tuin met scherp gereedschap

Tijdens het werken in de tuin begin ik steeds vaker last te krijgen van mijn pols. Ik vroeg me af of dit lag aan dat ik ouder werd of dat ik gewoon sommige dingen gewoon verkeerd aanpakte. Na het snoeien van mijn buxus werd het me teveel en ben ik gaan internetten. Nou wat bleek, mijn tuingereedschap is niet scherp genoeg. Na wat verder te lezen kwam ik er achter dat mijn tuingereedschap eigenlijk maandelijks geslepen moest worden. Dit is echt alles behalve wat ik deed, maar toch ben ik mij maar eens gaan verdiepen in het scherper maken van tuingereedschap.

Ik heb mijn snoeischaar schoon gemaakt, van roest ontdaan, en vervolgens geslepen op een slijpsteen. Dit viel nog niet mee. Eerst heb ik de snoeischaar helemaal uit elkaar gehaald. Dit was het grootste obstakel, want ik was enorm bang dat ik het niet meer goed in elkaar zou krijgen. Ik heb eerst een handleiding van de snoeischaar opgezocht, maar dit leverde na uren zoekwerk nog geen resultaat op. Dus ben ik na enkele uren gewoon even naar de schaar gaan kijken en was het uiteindelijk best eenvoudig om het uit en in elkaar te zetten. Even simpelweg een inbusschroef verwijderen en klaar was Kees.

Ik had een goedkope slijpsteen met twee verschillende grofheden gekocht om het materiaal te slijpen. Mijn keuze viel op deze steen, omdat je volgens vele meerdere grofheden nodig hebt, want anders is de afwerking niet mooi genoeg. Doordat er twee verschillende grofheden op deze steen zitten was ik goedkoper uit dan dat ik twee verschillende slijpstenen zou kopen. Na wat onderzoek zag ik dat King een goed merk was en dus kocht ik deze KDS slijpsteen.

Poepfijne slijpsteen, want het slijpen blijkt ook nog eens ontzettend leuk te zijn. Maar goed, ik had na even wat kort onderhoud mijn snoeischaar weer in elkaar gezet en het knipte beter dan dat ik me ooit kon herinneren. Wel heb ik nog een beetje last van mijn pols, maar ik ben er vrij zeker van dat dit over zal gaan. Het knippen met de snoeischaar gaat bijna moeiteloos, dus kan ik eigenlijk iedereen wel even aanraden om maandelijks even kort je gereedschap te onderhouden.

https://appeltern.nl